Full de ruta G1 Catalunya (Juna Creixent Feb'24)

Apunto per aquí el full de ruta extret de la trobada Juna Creixent del passat dissabte:

0. Comunicació

 • Mapejar bé quins grups locals i mercats recurrents hi ha ara mateix a Catalunya

 • Cada grup local* decideix un representant per entrar a la Coordinadora de Grups Locals

 • Cada mercat decideix un representant** per entrar a la Coordinadora de Mercats

 • Comissió informàtica revisar web + eines de calendari

*Grups locals: Són petits grups de gent que dinamitzen o organitzen mercats, rebostos, punts d’intercanvi o punts de recollida a la seva zona.

**Representant: Les persones representants s’encarregaràn de traspassar informació entre el seu grup local i la Coordinadora

1. Mercats

 • Establir el mercat de Balaguer com a mercat interregional on, des dels grups locals, puguem ajudar en el que necessiti l’actual equip d’organització. Al ser de dos dies, el dissabte, com ja es fa, seguir apostant per fer roda d’experiències tot i que millor no anomenar-la Juna Creixent per no confondre.

 • Potenciar, en especial a Balaguer però en tots els mercats, les paradetes col·lectives de grups locals per poder donar més llibertat a les persones paradistes per fer torns i participar de les activitats. Al mateix temps que fem moure producte de gent que no pot anar a tots els mercats que voldria.

2. Transport

 • Des dels grups locals, promoure que en cada zona hi hagi algun punt de recollida, que pot ser qualsevol espai que pugui fer de pont pel transport de productes entre dues zones llunyanes, o que sigui el punt de recollida pels veïns de la zona.

 • Mapejar punts de recollida, mercats i viatges recurrents per poder plasmar en web i/o en document i que tenir-ho a mà els grups locals per quan hem de fer enviaments o intercanvis.

3. Fons comú

 • El fons comú el seguirant gestionant la Georgina i el Guillem (no es va oferir ningú més).

 • Les persones que el gestionen tenen autonomia per fer donacions a diferents iniciatives però, en cada Juna Creixent, hauràn d’explicar què han fet i perquè.

 • No es pugen les actuals donacions a mercats: 50 DU nou mercat / 20 DU mercat recurrent, però si algun mercat en necessita se’ls hi pot fer donació més àmplia.

4. Trobades Juna Creixent + organització macro-trobada

 • El Juna Creixent, se celebrarà en aquest format a Tiana 2 cops l’any: per primavera i tardor. Hi ha la possiblitat de fer-lo de dos dies o de fer-lo més recurrent en cas que sigui necessari.

 • Es planteja organitzar una macro-trobada junista de cara a la primera setmana de setembre. Es proposa de fer video-trucada per plantejar ubicacions, energia disponible i si la presentem com a candidatura de l’encuentro ibérico.

4 Me gusta

Crec que això és tot. Intentaré fer un format més visual del contingut sobretot explicant les idees de Grups Locals, Paradetes Col·lectives, Punts de Recollida

1 me gusta

Merci per la info!

Si us plau, obriu sala a ca l’eXO o a algun servidor de proximitat: https://meet.exo.cat/
Ja direu quan, aviam si m’ho puc manegar…

2 Me gusta

Voldria afegir, algunes anotacions per a que no generi confusió. Si jo vaig errada, corregiu-me. Us aviso que ve llarg…! :smiling_face:

Com és un full de ruta molt esquematitzat pot donar la sensació que siguin normes a imposar i es vulgui generar una centralització de com moure’ns amb la juna, però no és pas això.

Era una trobada oberta i publicada per diversos grups, amb places limitades i es demanava inscriure’s-hi.

Ens vam presentar al voltant de 20 junistes (potser més). Entre ells bastants organitzadors de: mercats, rebostos, i de La Fanga. També hi van participar altres junistes implicats i amb ganes de fer crèixer la Ğ1, així com nouvinguts a la juna amb ganes de muntar mercats.

Ens vam presentar de manera individual i també vam explicar com ens sentíem respecte la Ğ1, amb la intenció de donar sol·lucions entre tots a punts que crèiem necessaris en aquest moment.

En general, vam veure que tenim saturació de Telegram. No arribem a seguir tot el que es publica. Alhora que també, els que estem a molts grups, veiem informacions duplicades per tot arreu.

Així doncs, tots els punts que hi han en aquest esquema són les propostes que van sorgir i vam aprovar entre tots per millorar i crèixer amb la Ğ1.

També es va veure que pràcticament tots els que estàvem allà teniem una sensació i visió de la Ğ1 que anava més enllà de la propia moneda, de l’eina que és en sí. I que al darrera hi tenim uns valors i un enfoc de creixement i expansió de xarxa, cooperació i autogestió. (no es van definir, aquestes paraules les he posat jo, però la idea crec que s’entén :yum:)


Ara, per matitzar sobre uns punts més concrets:

Es farà difusió per a que tothom pugui participar.

La idea incial era fer uns grups a Telegram. (No sé si es pot fer d’alguna altra manera que mantigui la rapidesa de comunicació de Telegram?)

Es va parlar de la potencia que té l’espai i la riquesa que dóna a la Ğ1 les trobades de caps de setmana que els caracteritza.
També es va comentar, veient que pel mercat de Corbera són 9 organitzadors, que a Balaguer qui tira del carro és 1 sola organitzadora, sobrecarregant-se de feina (no ens agradaria que la gent es cremés), ja que sembla que no hi han molts junistes que hi visquin aprop.
Per això es va dir de posar el nostre granet de sorra des dels grups locals. Com? Doncs…

1r, assistint.
Encara que la distància ens pugui fer mandra… No cal que de cada grup local vagin 30, potser amb 3 o 5, són suficients per enriquir les trobades a Balaguer (ja sigui amb parades col·lectives (on es podrien portar tot tipus de productes del grups locals i inclús fer comandes amb antel·lació per a gestionar els intercanvis allà. Un impulsor d’això és La Marmota amb la figura de la Marmotista.
A més, no només quedaria dins del territori català, sinó que gràcies a la pròximitat amb Osca, veiem que es poden afavorir els intercanvis amb ells. També va ser un motiu per donar idees per gestionar la logística amb el Transport (punt 2). Aquí s’afegeix el fet de poder repartir costos de benzina, i dedicació a mercats.

i 2n, podent ajudar als organitzadors propis de les trobades a Balaguer en el que necessitin (ja sigui a distància prèviament, com in situ a la trobada).

 • També hi han donacions de 30DU al obrir un rebost nou.
 • Es comenta que alguns mercats no tenen tanta necessitat de les donacions per part del fons comú, i això pot fer que en un futur es pugui començar a aportar a iniciatives més grans i col·lectives i no tant a nivell local.
 • Podria ser que fos a finals d’agost, ja que es va tenir en compte que els nens comencen aviat el curs acadèmic.
 • Si no hi haguès energía per un encuentro ibérico, potser podríem valorar una trobada a nivell més local, amb una aforament no tant elevat.

Crec que he afegit els matissos que he cregut més rellevants per entendre el full de ruta i el context.

3 Me gusta

Abans que res, mil gràcies per prendre’t el temps de fer els matisos :slight_smile:

Mai he trobat que sigui una eina per organitzar-se realment. A més, em fa angúnia que el codi del servidor sigui privatiu i que l’eina obligui a donar un número de telèfon. Per això i més, considero que no és una tecnologia convivencial i no hi participo.

Dit això, potser podríeu obrir categories privades en aquest fòrum, que ja he comentat algun cop que es paga en junes i és 100% lliure i anònim per qui vulgui.

També penso que el factor de la rapidesa comunicativa és una inèrcia a combatre. Les mobilitzacions trobo que són molt més superficials que fa cinquanta anys… Potser les presses responen a poca planificació, addicció a la immediatesa… En qualsevol cas, prefereixo el decreixement, el digital també.

Moltes gràcies pel resum i per organitzar coses. Fins aviat! :slight_smile:

2 Me gusta

Gràcies Georgina perquè has transformat el meu esquema format ‘full de ruta’ en un acta. Crec que era el més adecuat i així segurament haguéssim evitat que la Dora s’ho hagi pres malament i la confusió que hi ha hagut.

Demano disculpes perquè no he sabut gestionar bé aquesta tasca de passar en escrit tot lo parlat. Crec que em passa que em motiva però no tinc temps de qualitat per fer-ho i me’n responsabilitzo com si ho hagués de fer jo per algun motiu, i no és així. He d’aprendre a delegar, suposo…

Gràcies Georgina!

2 Me gusta

S’ha convocat a meet.jit.si/g1catalunya … Com el generando redes… Per la propera ho fem!

Convocatòria: Gran trobada a Catalunya?