Difusió t. relativa del diner en diari la veu

Soc Vicent Mengual. Escric una sèrie sobre el diner en DIARI LA VEU DEL PAIS VALENCIÀ. Els darrers 10 articles vaig dedicar-los a l’economia natural de Silvio Gesell i a les experiències amb el diner minvant. Així fou com vai topar-me amb la web moneda lliure i vaix tindre coneixement dela Teoria Relativa del Diner i del moviment dels junistes. He començat a publicar sobre el tema i us enllace (AL FINAL) amb l’article d’ahir que he titulat EL DINER COPRODUÏT. M’he registrat en aquest foro per a CONTACTAR AMB ALGÚ DE VOSALTRES A QUI PUGA PREGUNTAR DUBTES que, amb tota seguretat, em sorgiran a mesura que estudie el tema.
L’enllaç a EL DINER COPRODUÏT

6 Me gusta

VICENT MENGUAL SÓC DE CARCAIXENT, PERÒ VISC A GILET. Fa un temps vaig parlar per teléfon amb Imma (crec recordar) que viu a Carcaixent. Però no he pogut contactar de nou amb ella. També m’he obert un compte amb telegram, perquè veig que és la ferramenta que useu, però encara no se usar-ho bé.

1 me gusta

Doncs pots anar penjant els dubtes aquí, si vols… Estarà bé tenir una sèrie de preguntes / respostes , que d’això es tracta, en un fòrum :slight_smile:

1 me gusta

Ho faré. També he vist que estàs (crec) posat en la construcció/manteniment de la web girala.net. L’he visitada i sembla que és un bon lloc per a estudiar els problemes de l’aplicació pràctica de la moneda-lliure, i les decissions que van prenent els seus impulsors per a donar-los solució. Jo, de moment, encara estic estudiant (fins on puga arribar) els fonaments teòrics de la Teoria Relativa del Diner. :+1:

1 me gusta

Huí, en DIARI LA VEU DEL PAIS VALENCIÀ la segona peça sobre el diner coproduït. He tractat de descriure els principis en que es basa la Teoria Relativa del Diner. Us deixe ací l’enllaç.
LA TEORIA RELATIVA DEL DINER

3 Me gusta

Hui, en DIARI LA VEU, la següent peça de la sèrie sobre el diner. Quins són els origens d’allò que es coneix com a dividend universal o dividend monetari? L’he titulada EL DIVIDEND UNIVERSAL. ELS ORIGENS. La proposta es va gestar en la llum en la dècada de 1920. He tractat de deixar ací l’enllaç però el DISCOBOT no em deixa. Si entreu en Diarilaveu.cat i aneu clicant en opinió , veus, Vicent Mengual, el voreu.

2 Me gusta

Moltes gràcies @Vicent , efectivament el foro t’havia possat actualment alguns missatges en espera de moderació perque detectava que eres un usuari nou possant un enllaç extern (patró habitual de bots que spamegen links de criptomonedes…). Ja t’he possat com a usuari habitual (que normal es consegeuix amb uns cuants missatges de interacció amb altres usuaris.

Ací van els 3 articles redactats, enhorabona, si te crees un moneder Cesium no dubtes en publicar la clau pública per ací per a fer-te unes donacions i pugues gastarles en mercats de junes props de la teua zona o en algun servici online o a distancia:

No tinc massa traça amb les noves tecnologies, però potser si que provaré a crear-me un moneder. Ara encara estic estudiant la teoria. En algún moment passaré a la realitat pràctica que esteu muntant. També visitaré el CALENDARI de mercats i events i potser algun dia ens podem trobar personalment. Enllace ací el tercer article (EL DIVIDEND UNIVERSAL. ELS ORIGENS).

4 Me gusta

Dilluns 13 de Març va eixir a Diari La Veu la següent peça d’aquesta part (sobre el diner coproduït) de la sèrie sobre el diner que estic fent. L’he titulada LA GESTIÓ DEL PROGRÉS CIENTÍFIC-TECNOLÒGIC. “La desmesura conviu amb la penúria, i crec que no és difícil apreciar la superfluïtat que hi conté la desmesura…”

1 me gusta

Dissabte 1 d’abril a Diari La Veu em varen publicar la següent peça que vaig titular ELS CREDITISTES SOCIALS.

Un informàtic asturià ha creat un moneder molt senzill, per si el vols provar. A més està localitzat al valencià (amb accent català :wink: )

Es tant fàcil com anar a aquest enllaç i començar-lo a usar.

Pd: si em dones el teu núm. de compte et puc fer un donatiu perquè el comencis a provar.

Segurament ho faré, això del moneder.

Dijous 19 abril. A Diari la Veu, al següent peça . L’he titulada ELS ORIGENS DEL DIVIDEND UNIVERSAL, MÉS DETALLS.

1 me gusta

Es complicado, para los que solo conocemos el castellano, la lectura (no sé si decir catalán o valenciano por lo controvertido del tema) de los artículos que se ofrecen. Sería muy interesante poder compartir, disponer de los mismos en castellano.
De todas formas el interés por conocer y aprender siempre consigue aplicar al esfuerzo y conseguir saltar por encima de las vicisitudes.
La tecnología también nos sirve para hacerlo.
Hasta este momento he conseguido leer dos artículos que me han encantado, y es lo que me anima a no esperar al resto para ofrecer mi felicitación al autor
Gracias por el gusto al escribirlo y por el placer resultado de la afición de una lectura donde se ofrecen detalles que merecen ser reconocidos como fruto de una investigación.
Enhorabuena y seguimos disfrutando.

1 me gusta